Asemakatu 4, 84100 YLIVIESKA

Kauppakatu 46 L 2, 92100 RAAHE

Kalajoentie 32, 85100 KALAJOKI

Hammasimplantit eli keinojuuret

Puuttuvan hampaan korvaaminen

Hammasimplanteista puhuttaessa tarkoitetaan leukaluuhun istutettuja keinojuuria, jotka useimmiten on valmistettu titaanista. Titaaninen keinojuuri liittyy saumattomasti ympäröivään luukudokseen. Näiden keinojuurten päälle on sitten mahdollista rakentaa muun muassa kruunuja, siltoja tai implanttikiinnitteisiä irtoproteeseja.

Teemme implanttihoitoja vastaanotoillamme Ylivieskassa, Raahessa ja Kalajoella. Implanttihoidosta meillä on kokemusta yli 10v ajalta. 

Implanttihoidon tarkoituksena on korvata syystä tai toisesta puuttuvia tai menetettyjä hampaita. Implanttihoidon käyttöalue on laaja, sillä implantilla voidaan korvata yksittäinen puuttuva hammas tai tehdä jopa täysin hampaaton leuka purentakykyiseksi.

Kenelle hammasimplantti sopii?

Ihan kaikille implanttihoito ei sovi. Implanttihoidon esteenä saattaa olla epätasapainossa oleva diabetes ja muut vaikeat yleissairaudet sekä tupakointi. Tilanne arvioidaan yhdessä hoitavan hammaslääkärin kanssa ennen implanttihoidon aloittamista. Implanttihoidon edellytyksenä on terve suu. Hyvä yleisterveys, tupakoimattomuus ja hyvä suuhygienia takaavat parhaimman hoitotuloksen.

Miten implanttihoito tehdään?

Ennen tarkempaa hoitosuunnitelmaa tarvitaan selvitys potilaan yleisterveydentilasta sekä kattava suun ja hampaiston kliininen tutkimus ja röntgenkuvaus.

Keinojuuri tai -juuret asetetaan kirurgisessa toimenpiteessä, joka tavallisimmin tehdään paikallispuudutuksessa. Toimenpide on kivuton, eikä siitä seuraa mainittavia jälkivaivoja.

Tätä seuraa proteettinen vaihe (n. 3–4 kk kuluttua), jossa alueelle rakennetaan tapauksesta riippuen kruunu tai silta tai implanttikiinnitteinen irtoproteesi.

Tarvitaanko jatkohoitoa?

Hammasimplantteja hoidetaan yhtä huolellisesti kuin omiakin hampaita. Toisin sanoen ne puhdistetaan kaksi kertaa päivässä harjaamalla sekä käymällä hampaiden ja implanttien välit läpi huolellisesti joko hammaslangan, -tikun tai -väliharjan avulla.

Implanttihoidon jälkeen sekä implanttien että niitä ympäröivien kudosten tilanne tarkastetaan noin vuoden väliajoin. Joko oma hammaslääkäri tai suuhygienisti tekee ammattimaisen puhdistuksen säännöllisesti toistuvilla ylläpitohoitokäynneillä.

Hoitoon liittyvät ongelmat

On mahdollista, vaikkakin harvinaista, että asetettu keinojuuri ei syystä tai toisesta luudu leukaluuhun, jolloin se menetetään jo ensimmäisten kuukausien aikana keinojuuren asettamisesta.

Vaikka leukaluuhun jo luutuneen hammasimplantin ennuste on kaiken kaikkiaan hyvä, yleisterveydessä tapahtuneet muutokset, hoitamaton hampaan kiinnityskudossairaus jäännöshampaistossa, huono suuhygienia tai seurannan puuttuminen saattavat vaarantaa jo saavutetun hoitotuloksen.

Pitkäaikaiset seurantatutkimukset osoittavat implanttihoidon onnistumisprosentin olevan noin 98 %.

Ota yhteyttä ja varaa aika!

Tutustu myös muihin hammashoidon palveluihimme.