Hampaiden oikomishoito

Ratkaisu purentavian ja purentahäiriön hoitoon

Hampaiden oikomishoito voi olla tarpeellista sekä esteettisistä että toiminnallisista syistä. Kauniin hammasrivistön lisäksi tavoitteena voi olla purentaongelmien ja kuluneiden hampaiden hoito. Nykyaikainen oikomishoito tapahtuu pääasiassa läpinäkyvillä kalvoilla ilman perinteisiä hammasrautoja. Kalvo-oikominen on erittäin huomaamaton ja miellyttävä tapa toteuttaa oikomista. Hoidamme kaikenikäisten asiakkaiden purentavikoja ja purentahäiriöitä vastaanotollamme Ylivieskassa, Raahessa ja Kalajoella.

Vaativimmissa hoidoissa konsultoidaan oikomishoidon erikoishammaslääkäri Tuula Savolaista. 

Aikuisten purennan korjaukset

Usein oikomishoidon ajatellaan olevan mahdollista vain lapsuus- tai nuoruusiässä. Nykyään oikomishoitoja tehdään kuitenkin yhä useammin myös aikuisille. Aikuisiällä oikomishoitoon hakeudutaan monista eri syistä. Toisen mielestä esteettistä hymyä varten tarvitaan tasainen ja suora hammasrivistö. Toiselle huono purenta aiheuttaa kipua ja vaikeuttaa syömistä.

Oikomishoitoon hakeutuvat aikuiset suhtautuvat hoitoon tyypillisesti ristiriitaisin odotuksin. Hoidon esteettisellä ja toiminnallisella lopputuloksella voi olla hoidettavan elämän mullistava positiivinen vaikutus.

Kohti muutosta pienin askelin

Oikomishoidon suhteen kärsivällisyys on valttia, sillä muutokset toteutetaan vähitellen. Näin oikomishoito on turvallista ja hampaille ystävällistä.

Varsinaisen oikomishoidon jälkeen tulee vielä ylläpitovaihe. Ylläpidon avulla varmistetaan, että oikomishoidon tulokset ovat pysyviä eikä hampaiden asento pääse palautumaan entiselleen.

Oikomishoidon kokonaiskesto vaihtelee yksilöllisesti. Oikomishoidon aikataulusta ja arvioidusta kestosta keskustellaan yhdessä asiakkaan ja oikovan hammaslääkärin kanssa aina ennen hoidon aloittamista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Kerromme mielellämme lisää juuri sinulle sopivista vaihtoehdoista. Ota yhteyttä ja varaa aika!

Tutustu myös muihin hammashoidon palveluihimme.