Parodontologia ja iensairaudet

Parodontiitin ja hampaiden kiinnityskudostulehduksen hoito

Parodontaaliset sairaudet ovat joukko usein pitkäaikaisia, kroonisia, tulehduksellisia sairauksia. Niiden taustatekijänä on hammasplakki, joka kehittyy hampaiden pinnoille ja monimutkaisella bakteerisysteemillään sairastuttaa ikeniä. Hoidamme parodontaalisia sairauksia vastaanotoillamme Ylivieskassa, Raahessa ja Kalajoella.

Hampaiden kotihoito on kaikkein tärkeintä

Pitkälle edetessään parodontiitti johtaa hampaiden heilumiseen, löystymiseen ja lopulta menetykseen. Mikäli potilaalla on parodontaalinen sairaus, se edellyttää tervehtyäkseen hampaiden säännöllistä puhdistusta vastaanotolla sekä erityisen huolellista suun kotihoitoa.

Hampaiden perushoitoa hammaslääkärissä

Hammaslääkärin suorittamassa perushoidossa kaikki hammaspinnat puhdistetaan hammaskivestä ja bakteeripeitteestä sekä tulehtunut ienkudos poistetaan ientaskusta (juurenpinnan kuntoutus). Toimenpide voidaan tehdä myös puudutuksessa. Perushoidon tukena voidaan tarvita ienleikkauksia, jotta syvällä oleva tulehdus saadaan hoidettua.

Parodontiitin seurauksena voi syntyä laajempiakin luutuhoja, joiden hoitamiseksi voidaan tarvita parodontologin suorittamia kirurgisia toimenpiteitä. Tällainen hoito mahdollistaa omien hampaiden suussa pysymisen pidempään.

Hampaiden löystyminen

Toisinaan hampaiden löystyminen on osatekijöiden summa. Taustalla voi olla purentatuen puutos, liian kova purentarasitus (mm. kova narskuttelu) sekä hampaan kiinnityskudoksen tulehdus. On myös useita muita sairauksia, jotka voivat olla hampaan heilumisen taustalla.

Näissä asioissa me ammattilaiset olemme sinua varten. Ota yhteyttä ja varaa aika!

Tutustu myös muihin hammashoidon palveluihimme.